Een hoodie van Hockeyclub Heeze.
Volledig scherm
Een hoodie van Hockeyclub Heeze. © Play Leende

Sportzaak en -clubs in Leende bundelen corona-krachten

LEENDE - Wie zijn eigen sportclub in Leende of omgeving wil steunen én de plaatselijke sportwinkel, kan een shirt of hoodie met eigen clubnaam/logo kopen. 7 euro van de aanschafprijs gaat dan naar de club. 

Net als veel branchegenoten zag sportwinkel Play Football en Play Hockey in Leende de omzet na het uitbreken van de coronacrisis bijna helemaal wegvallen. Begin mei bundelde de sportzaak de krachten met verschillende sportverengingen in de regio. Ook zij zijn door de coronamaatregelen de afgelopen maanden immers veel inkomsten misgelopen. En hoewel er weer mondjesmaat gebruik mag worden gemaakt van de sportvelden blijven de kantines en clubhuizen voorlopig nog tot 1 september gesloten.

Al honderden verkocht

In overleg met verschillende hockey- en voetbalverenigingen is er door Play-eigenaren Michael van den Eijnden en Bram van der Linden een clubactie opgezet. Sporters kunnen de clubkas van hun vereniging spekken door een sportshirt of hoodie met het eigen clubdesign en clublogo te kopen. Ze kosten tussen de 15 en 35 euro. Van elk verkocht kledingstuk gaat 7,50 euro naar de desbetreffende vereniging. Inmiddels zijn er honderden  verkocht en zijn ook verenigingen uit andere takken van sport bij het initiatief aangehaakt. 

Bestellen kan online via playfootball.shop/actie en playhockey.shop/actie, of in de winkel op bedrijventerrein Verassend Veel aan de Langstraat in Leende. De actie duurt nog zeker tot eind mei.