Volledig scherm
PREMIUM
Een foto van Steffie die strijdt tegen anorexia. Rechts een foto in betere tijden, links een actuele foto. © Steffie Bombeeck

Steffie uit Budel vecht al 15 jaar tegen anorexia, vriendin Eline begint kaartjesactie

BUDEL - Al vijftien jaar lang vecht Steffie Bombeeck (30) uit Budel tegen anorexia. Haar lichaam is langzaam aan het opgeven. Reden voor haar vriendin Eline om een kaartjesactie op te zetten: ,,Lichamelijk wordt ze er misschien niet beter van, maar geestelijk wel.”

Het gaat niet goed met Steffie. Ze is gedwongen opgenomen, krijgt dwangvoeding via een slangetje en merkt dat haar lichaam langzaam opgeeft. Al sinds haar vijftiende strijdt ze tegen anorexia nervosa. ,,Dat begon heel onschuldig met het idee om een paar kilo af te vallen", zegt Steffie. ,,Maar al snel kun je niet meer stoppen. Ik ging vreemde dingen doen zoals braken en laxeermiddelen nemen. In het begin denk je dat je zelf keuzes maakt, maar de ziekte neemt je helemaal over.” Ze is heel open over haar gevecht tegen de ziekte en deelt verhalen op Facebook en Instagram. Naar eigen zeggen omdat ze mensen wil waarschuwen en steunen. ,,De psychische ziekte is echt een sluipmoordenaar. Je bent nog maar met één ding bezig en ondertussen valt alles om je heen weg: je sociale leven, je opleiding. Ik ben door die verschrikkelijke ziekte nooit aan het echte leven kunnen beginnen.” Ze wil mensen waarschuwen voor het feit dat anorexia je leven volledig overneemt.  Haar boodschap aan jongeren? ,,Ga nooit zomaar afvallen. Begin er niet aan, zeker niet zonder begeleiding.”

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.