Volledig scherm
PREMIUM
De schapen van herder Tanja Raams eten het gras tussen de heide weg. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Strabrechtse Heide bij Heeze kleurt ondanks droogte toch weer paars

HEEZE - De droogte van vorig jaar gaf de heidegebieden in de regio een serieuze klap. Maar het herstel is wonderbaarlijk: de Strabrechtse Heide kleurt momenteel een stuk paarser dan verwacht.

De natuur zit ook voor boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer vol verrassingen. ,,Ik ben toch wel verbaasd dat het er hier nu zo mooi bij ligt", geeft hij toe, terwijl hij uitkijkt over het glooiende landschap van de Strabrechtse Heide. Het gele stuifzand glinstert er in de ochtendzon en contrasteert met de paarse heide die volop in bloei staat. ,,Dan zag het er een jaar geleden toch heel anders uit”, blikt hij terug.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.