Volledig scherm
PREMIUM
Zo'n vierhonderd toeschouwers zagen toneelgroep KNAL zaterdagavond wagenspel ‘Herrie in de tent’ spelen in Leenderstrijp © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Theater in lege truck trekt veel bekijks in Leenderstrijp

LEENDERSTRIJP - Al voor de vijfenveertigste keer is het wagenspel van toneelgroep KNAL uit Leende de opmaat voor de kermis in Leenderstrijp. Het stuk ‘Herrie in de tent’ werd zaterdagavond door zo’n vierhonderd toeschouwers bekeken. Met leuke tekst, goed spel, leuke typetjes en met verwijzingen naar de actualiteit wisten de spelers het publiek tot de laatste zin in de greep te houden. Een gul applaus was dan ook meer dan verdiend. 

Aad en Emma Touw uit Rotterdam komen al voor de zevende keer naar het wagenspel in Leenderstrijp kijken: ,,We staan op de camping in Soerendonk en komen altijd kijken als we er zijn. Dit kennen we in Rotterdam niet. Het is hier zo gezellig en we zien altijd een mooi toneelstuk. Het is heerlijk boertig en amoureus, een beetje middeleeuws", zegt Touw. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.