Stefan den Ouden van Het Muziekhuis geeft via blogs op Facebook zijn volgers muziekles.
Volledig scherm
Stefan den Ouden van Het Muziekhuis geeft via blogs op Facebook zijn volgers muziekles. © Kees Martens/DCI Media

Thuisisolatie: Stefan den Ouden geeft pianoles via internet

MAARHEEZE - Stefan den Ouden van Muziekhuis Maarheeze biedt mensen die noodgedwongen lange tijd thuis moeten zitten de mogelijkheid om piano te leren spelen. Dat doet hij via een vlog op zijn Facebookpagina.

Op die pagina staan inmiddels twee vlogs, meer zullen er de komende tijd volgen. Op de eerste vlog laat Den Ouden stap voor stap, of beter greep voor greep, zien hoe het nummer Dance Monkey op de piano gespeeld kan worden. 

Volledig scherm
© stock.xchng

Voor de muzikale nitwit legt hij ook nog wat theorie uit. ,,Er zijn zoveel mensen die in deze crisistijd iets voor de samenleving willen doen en dit is mijn bijdrage”, vertelt de Maarheezer muziekleraar. ,,Ik zie het als een alternatief voor het Netflixen, bankzitten of een spelletje spelen. Het is toch mooi als je na de crisis gevraagd wordt hoe je je tijd hebt doorgebracht en je kunt dan zeggen, dat je in die tijd een instrument hebt leren spelen”, zegt Den Ouden. 

Hij heeft bewust gekozen voor het instrument piano: ,,Je hoeft geen echte piano te hebben. Veel mensen hebben ooit voor de kinderen een speelgoedpiano gekocht. Daar lukt het ook al mee. Ik hoop dat veel mensen er plezier aan gaan beleven.” 

Voor beginner en gevorderde

Hij probeert zijn vlogs zowel voor de beginner als de gevorderde muzikant aantrekkelijk te maken. ,,Een voordeel is, dat je het filmpje kunt stilzetten of nog eens bekijken. Ik begin met een aantal nummers die ook voor de jeugd aantrekkelijk zijn, nummers die het goed doen in de top40", zegt Den Ouden. De filmpjes neemt hij in zijn Muziekhuis op, gewoon met zijn mobieltje en voegt er met een bewerkingsprogramma nog wat grafische elementen aan toe. 

Met een filmpje is hij ruim een uur bezig. ,,Die tijd heb ik nu, want de muzieklessen in Het Muziekhuis en op de scholen liggen stil en daarnaast ben ik ook horeca-ondernemer. Alle activiteiten, zoals optredens, de maandelijkse filmavond, het geplande optreden van Los Zandtos en diverse privéfeestjes gaan allemaal niet door.” Hij wil de filmpjes blijven maken zolang de viruscrisis duurt. De eerste twee filmpjes staan op de Facebookpagina van Muziekhuis Maarheeze, maar vanaf het derde filmpje gaan ze naar het gelijknamige YouTubekanaal.