De Tri Jo's vermaken het publiek met een act rond het songfestival.
Volledig scherm
De Tri Jo's vermaken het publiek met een act rond het songfestival. © Jen Mansvelt

Tonpraters gooien hoge ogen in Budel-Dorplein

BUDEL-DORPLEIN - De Heiknuuters kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde bonte avond. Vooral de vier tonpraters vielen goed in de smaak bij het Dorpleinse publiek.

Met de tonpraters Mark van de Tillaar, Freddy van den Elzen, Rob Bouwman en Erik Mulder hadden de Heiknuuters een aardig stukje Brabantse tonpraters­top in huis. Buuts waren van hoog niveau en dat wist de zaal te waarderen met royaal applaus.

Het was vooral Freddy van den Elzen die op de applausmeter het hoogst scoorde. In zijn rol als vrijgezel op zoek naar een meisje wist hij het publiek van de eerste tot de laatste seconde te vermaken. Hij zette zijn typetje strak neer: een zenuwachtig mannetje met de nodige tics, geluidjes en een fantastische mimiek. En uiteraard met een goed verhaal. Vooral zijn verhalen over zijn basisschooltijd en zijn bezoek aan de apotheek voor een hoestdrankje waren hilarisch en bracht hij heel beeldend en vol verve.

Ook Mark van de Tillaar, in zijn rol als prins Bernhard, had de zaal snel op zijn hand. Hij kreeg het op ludieke wijze voor elkaar om het publiek een staande ovatie te laten brengen nog voordat hij feitelijk aan zijn buut begonnen was. Met een goed verhaal, leuke anekdotes over zijn eigen leven en dat van zijn koninklijke familie, verteld met het typerende prins Bernhard-accent kreeg hij de handen van het publiek aardig op elkaar. Voor lokale artiesten is het vrijwel onmogelijk om tussen dat tonpratersgeweld ook te schitteren.

Orde van Verdienste

De Tri Jo’s stonden voor de elfde keer op het Dorpleinse podium en kregen daarvoor de Orde van Verdienste. Het songfestival was de inspiratiebron voor hun act. Met een medley van Nederlandse inzendingen kregen ze het publiek aan het meezingen en aan het zwaaien met Nederlandse vlaggetjes, kortom een songfestivalsfeer. Het Duo Vreemd en bandparodist Maarten de Groot brachten met hun optredens, waar ze mensen uit het publiek actief bij betrokken, de sfeer in de tent naar een kookpunt.