Volledig scherm
© Stock.xchng

Trouwen in Heeze-Leende voorlopig zonder gasten

HEEZE-LEENDE - De gemeente Heeze-Leende komt met een hele waslijst aan maatregelen vanwege het coronavirus. Zo is het gemeentehuis nog maar zeer beperkt geopend. Trouwen kan voorlopig nog wel, maar alleen de getuigen mogen er bij zijn.

In het gemeentehuis in Heeze is de afdeling burgerzaken (paspoorten en rijbewijzen) alleen geopend voor urgente gevallen. Een afspraak kan alleen telefonisch worden gemaakt. Alles wat kan wachten tot na 6 april, wordt pas daarna in behandeling genomen. Mochten de landelijke maatregelen langer duren dan wordt ook deze termijn verlengd. Voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers van het gemeentehuis is er een plexiglaswand bij de balie geplaatst.

De gemeente is de komende periode langer telefonisch bereikbaar, van 8.00 tot 20.00 uur op werkdagen via telefoonnummer 040-2241555.

Huwelijken die gepland staan kunnen doorgaan, maar naast de bruid en de bruidegom mogen alleen de getuigen er bij zijn. Kosteloos verzetten kan ook.

Uitstel evenementen misschien geen optie

De gemeente raadt inwoners aan geen kosten te gaan maken voor evenementen na 6 april, omdat nog niet duidelijk is vanaf wanneer evenementen weer kunnen plaatsvinden.  Het is ook nog de vraag of uitstel wel mogelijk is, omdat de evenementenkalender en hulpdiensten dan misschien overbelast worden.

De weekmarkt in Heeze-Leende gaat wel door net als de via de gemeente aangevraagde huishoudelijke hulp. Tenzij de hulpvrager de huishoudelijke hulp zelf afbelt.

Via het gemeentelijke telefoonnummer 040-2241555 kunnen vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus worden gesteld. Dit kan tijdens werkdagen van 8 tot 20 uur.