Volledig scherm
Silke van Niel als prinses Fiona. © Irene Driessen

Van Buulse Proms naar het Luxor

BUDEL - Het is een enerverende week voor Silke van Niel. Maandag sleepte de 25-jarige Budelse in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam een Amateur Musical Award in de wacht voor ‘beste vrouwelijke hoofdrol comedy’ en zaterdag is ze in haar prijswinnende rol van prinses Fiona in de musical Shrek te zien bij Pauls Nummer 1 Show op RTL4.

Veel dorpsgenoten kennen de Budelse van haar optredens bij de Buulse Proms, waar ze onder meer in de huid kroop van Mary Poppins. Ook nam ze deel aan de talentenjacht K3 zoekt K3. De Amateur Musical Award kreeg Van Niel voor haar vertolking van prinses Fiona in de musical Shrek van stichting STEMP (Stichting Theater en Musical Producties) uit Gemert.

Humor

,,Het was mijn eerste komische hoofdrol in een musical. Daarvoor heb ik vooral drama gedaan. Ik heb moeten leren om humor in mijn spel te brengen. Dat was best een uitdaging, maar het is me zeer goed bevallen”, vertelt Van Niel, die eerder de rol van Liesl von Trapp speelde in de STEMP-productie The Sound of Music. Verder was ze onder meer te zien in de voorstellingen Rent en Moulin Rouge.

Het gala in Rotterdam was een hele belevenis. Voor een uitverkochte zaal met 1500 mensen mocht Van Niel haar award in ontvangst nemen uit handen van Paul de Leeuw. Veel grootheden uit de Nederlandse musicalwereld waren bij de uitreiking aanwezig. ,,Onder anderen Pia Douwes en Maurice Wijnen zaten in de zaal”, weet Van Niel.

Kweekvijver

Quote

Mijn droomshow is Mamma Mia! met de muziek van ABBA

Silke van Niel

Dit jaar was er een recordaantal van 81 musicalproducties aangemeld voor het Amateur Musical Awards Gala. Het is daarmee ook een kweekvijver van musicaltalent. Van Niel: ,,Er waren verschillende scouts aanwezig. Het gala werd voor de vijfde keer gehouden. Een aantal amateurspelers is de afgelopen jaren doorgestroomd naar het professionele vak.”

Zingen is de grote passie van Van Niel. Het is voor haar veel meer dan alleen een hobby. Hoewel ze momenteel niet te zien is in een musical, staat de Budelse regelmatig op het podium, met de coverband Sisters of Soul en een Toto tributeband. Daarnaast hoopt ze volgend jaar voor de derde keer te schitteren bij de Buulse Proms.

Logopedie

Van Niel wil het zingen blijven combineren met haar werk als logopedist. ,,Dat bevalt uitstekend. Het helpt me ook bij mijn werk. Een grote productie is daarmee moeilijk te combineren. Voor een leuke, aansprekende rol sta ik echter altijd open. Mijn droomshow is Mamma Mia! met de muziek van ABBA.”

Bij de opnames van Pauls Nummer 1 Show eerder deze week kon ze zich alvast helemaal uitleven. In het programma, dat zaterdag vanaf 20.00 uur wordt uitgezonden op RTL4, zingt Van Niel – als prinses Fiona – de titelsong van de bekende ABBA-productie.