Budel-Schoot ED2020-3036 *Monique Hendriks-Govers (eigenaresse) en *Roland Wick* (De helpende hand) voor hun nieuwe Bio-Vegan winkel in Budel-Schoot.
Volledig scherm
Budel-Schoot ED2020-3036 *Monique Hendriks-Govers (eigenaresse) en *Roland Wick* (De helpende hand) voor hun nieuwe Bio-Vegan winkel in Budel-Schoot. © DCI Media

Veganistische winkel in molen Budel-Schoot

BUDEL-SCHOOT - De biologisch-veganistische winkel Natuurlijk de Molen opent komende zondag. Het is de eerste winkel van de gemeente Cranendonck met een honderd procent veganistisch assortiment. 

,,Er is in het zuiden nog maar weinig aanbod voor mensen die geen dierlijke producten willen", zegt Monique Hendriks-Govers. ,,Voorheen moesten mensen er nog speciaal voor naar Weert of Eindhoven, maar dat hoeft nu niet meer.” Het idee ontstond drie jaar geleden al maar pas onlangs kwam ze met de juiste persoon in aanraking en werd het plan in de steigers gezet. Volgens de eigenaresse zit het met animo in het Cranendonckse wel goed: ,,Sinds mensen weten dat we hier zitten is er een constante aanloop", zegt Hendriks-Govers. ,,Heel veel mensen zijn bezig met bewuster eten en daar horen ook minder dierlijke ingrediënten bij.”

Naast de bio-vegan winkel blijft ook ruimte voor de dierenspeciaalzaak die er tot op heden altijd al zat. Verder zal het assortiment vooral bestaan uit glutenvrije, lactosevrije en veganistische producten. De officiële opening is op 1 maart. Geïnteresseerden kunnen dan langskomen om te kijken en te proeven. ,,Ik wil mensen in Cranendonck laten proeven hoe lekker biologisch en veganistisch kan zijn", zegt Hendriks-Govers.