Volledig scherm
De stremming van de Leenderweg wordt in Heeze met borden aangekondigd © Corrie de Leeuw

Verkeersregelaar in Heeze met de dood bedreigd

HEEZE - Werken als verkeersregelaar in Heeze blijkt levensgevaarlijk. Een verkeersregelaar werd op de Leenderweg in Heeze bijna (bewust) aangereden. Zijn stoptekens werden genegeerd en hij is met de dood bedreigd. 

De gemeente heeft dit gemeld bij de politie. Maar die  kon weinig meer doen, behalve adviseren om bij een volgende keer nog sneller te bellen.  De verkeersregelaar werd ingezet, omdat de omleidingsroute die ter plekke geldt, voor veel automobilisten onduidelijk bleek. De Leenderweg die Heeze met Leende verbindt, is afgesloten omdat de nieuwe randweg rond Heeze hierop wordt aangesloten. 

Vanwege de klachten werd besloten om extra omleidingsborden te plaatsen en een verkeersregelaar in te zetten. De bedreigingen vonden dinsdag plaats.

De verkeersregelaar werd ingezet door hoofdaannemer Van Mouwrik Waardenburg van nieuwbouwwijk de Bulders en de aanleg van de randweg rond Heeze. Een woordvoerder van dit bedrijf zegt dat dit soort agressiviteit steeds meer voorkomt. ,,Het wordt door een algehele normvervaging steeds problematischer om weggebruikers te sturen". Hoe het met de verkeersregelaar is, weet hij niet. ,,Die worden weer ingehuurd via een onder-aannemer". In ieder geval staat er nu niemand meer om het verkeer te regelen. Maar dat heeft niets te maken met de onveiligheid. Er was afgesproken om maar een paar dagen een regelaar ter plekke te hebben.    

Volledig scherm
Ook vanuit Leende wordt het verkeer omgeleid over Sterksel © Corrie de Leeuw