Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Vignet voor OBS Cranendonck voor meer bewegen op school

MAARHEEZE - OBS Cranendonck is de eerste basisschool binnen de gemeente Cranendonck die het 'Vignet Gezonde School' uitgereikt krijgt. De school heeft zich toegelegd op het thema bewegen en sport. Wethouder Marcel Lemmen komt het vignet donderdagmiddag officieel onthullen.

,,We hebben ons het laatste anderhalf jaar toegelegd op 'meer bewegen' binnen onze school", zegt directeur Karin Keijzer. ,,We zagen dat de spanningsboog bij veel kinderen erg kort was. Meer bewegen leidt tot een betere conditie en dat leidt weer tot een betere concentratie", zegt Keijzer.

Beweegactiviteiten in de klas

Om bewegen een kwaliteitsimpuls te geven, heeft de school een vakleerkracht gymnastiek aangesteld. ,,De gymlessen krijgen meer kwaliteit en het verlicht de werkdruk op de groepsleerkracht, want die kan zich tijdens de gymlessen bezighouden met andere zaken", aldus de directeur. Daarnaast worden er in de klas vaak beweegactiviteiten gehouden. Als voorbeelden geeft Keijzer een balspel in de klas waarbij ook de tafels van vermenigvuldiging geoefend worden, of een estafette met bepaalde spellingsoefeningen. Het team heeft ook een cursus 'bewegend leren' gevolgd.

Als klap op de vuurpijl viel de school ook in de prijzen bij een wedstrijd van een leverancier van schoolmeubilair. De school won een aantal sta-zittafels en wiebelkrukken. Het behalen van het vignet is een mooi resultaat, maar zeker geen einddoel: volgend jaar wil de school extra inzetten op het thema gezonde voeding.