Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Volop kermis in Maarheeze

MAARHEEZE - Kermisliefhebbers kunnen van zaterdag 20 juli tot en met dinsdag 23 juli terecht op het kermisterrein aan de Stationsstraat in Maarheeze.

Wethouder Frits van der Wiel opent de Maarheezer kermis officieel zaterdag om 19.00 uur, samen met het gilde St. Joris - St. Barbara bij de autoscooter op het pleintje voor de voormalige Rabobank. Kermisbezoekers kunnen verder terecht bij de American Trip, Vulcano Power, mini-cars, draaimolen, grijpkranen, pusher, vuilnisbakkenspel, schiettent en een lijnentrek- en bussenspel.

Zondag 21 juli is er om 18.00 uur een ballonnendrop voor de kinderen. Ballonnen gevuld met munten voor de diverse kermisattracties worden dan neergelaten. Om bezoekers vooral op en rond het kermisterrein te houden, komt er ook een grote feesttent aan de Stationsstraat. Jongerencentrum Harlekyn organiseert dan samen met de horeca-ondernemers van Sphinx, Lenie's Cafetaria, Ons Lieske en het Muziekhuis een aantal activiteiten. Feestgangers kunnen daar morgen al terecht. Dan verzorgen vanaf 20.00 uur de Maarheezer dj's Ralvitez, M-Azing en Dirk-Jockey een optreden. Zaterdag is er een optreden van de band De Brockers en zondag is er vanaf 14.00 uur een biercantus met een cantusband. Ook zijn er dan optredens van coverband Bold en dj Ganzz.

Maandag kan er in de feesttent getoept worden en treden de band The Damn Ugly en dj Stoffel op. Op dinsdag organiseert het gilde St. Joris - St. Barbara voor de 35ste keer het kermisschieten. Dat begint om 13.30 uur bij het verenigingsgebouw van het gilde op sportpark De Romrijten. Vanaf donderdag 18 juli is de Stationsstraat tussen de kruising met de Oranje Nassaulaan en de kruising met de Smits van Oyenlaan afgesloten voor verkeer.