May Evraets, met op de achtergrond haar oude woning op het fabrieksterrein van zinksmelter Nyrstar in Budel-Dorplein. Ze woonde als kind op het fabrieksterrein van de zinkfabriek.
Volledig scherm
May Evraets, met op de achtergrond haar oude woning op het fabrieksterrein van zinksmelter Nyrstar in Budel-Dorplein. Ze woonde als kind op het fabrieksterrein van de zinkfabriek. © Kees Martens/DCI Media

‘Vriendinnetjes waren niet welkom op fabrieksterrein’

BUDEL-DORPLEIN - Het is nauwelijks nog voor te stellen, maar May Evraets woonde als kind op het fabrieksterrein van de Kempensche Zink Maatschappij (KZM) in Budel-Dorplein. De bijzondere geschiedenis van het voormalige fabrieksdorp staat zondag centraal tijdens Open Monumentendag.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.