Volledig scherm
PREMIUM
Een week lang maken deze heren van Wagenbouwers FM vanuit een glazen huis muziek voor de wagenbouwers in Heeze. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Wagenbouwers FM: ‘Het moet hier óók als een bouwplaats klinken’

BrabantsedagHEEZE - Voor het vierde jaar op rij verzorgt een groep jongeren uit Heeze een week lang radio voor de 62ste Brabantsedag. Op frequentie 103.3 FM bouwen de mannen van Wagenbouwers FM op hun eigen manier mee aan de optocht van zondag 25 augustus.

Wagenbouwers FM ontstond vier jaar geleden. Koen van der Vorst draaide regelmatig plaatjes met Jimmy Strauven op feesten en partijen. ,,We hadden altijd het gevoel dat we iets voor de Brabantsedag wilden doen, en dat gevoel bleef knagen”, aldus Van der Vorst. Via internet startten ze de zender, een jaar later hadden ze een eigen tijdelijke studio. ,,Toen was het meteen een topjaar. We zaten bij communicatiebureau Tableaux, midden in het dorp, en voelden ons dan ook helemaal déél van het dorp.”

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.