Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag rond 14.00 uur getroffen door een zeer grote brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag rond 14.00 uur getroffen door een zeer grote brand. © fotopersburo Bert Jansen/Johan Bloemers

Wake voor dode varkens Nederweert verplaatst na strijdlustige boodschap Farmers Defence Force: 'Jullie komen er niet door’

videoNEDERWEERT - Voor de 4.600 varkens die vorige week stierven in de vlammenzee van de stalbrand in Nederweert heeft Animal Rights de aankomende wake van zaterdag moeten verplaatsen. Die dreigde geblokkeerd te worden door tractoren van boerenactiegroep Farmers Defence Force: ,,Wij zorgen dat ze niet bij de stal komen.”

 1. Jeugd kan eindelijk weer voetballen ‘voor het echie’ in Regiocup; ‘Het publiek zou de grote winnaar geweest zijn’
  PREMIUM

  Jeugd kan eindelijk weer voetballen ‘voor het echie’ in Regiocup; ‘Het publiek zou de grote winnaar geweest zijn’

  STEENSEL - Het klonk weer als vanouds. Coaches die spelers fanatiek aanmoedigden en gejuich bij een doelpunt. Zaterdagochtend kon het weer, althans voor jeugdteams. Nu de regels versoepeld worden timmerde de KNVB een alternatieve competitie in elkaar; De Regiocup. De spelertjes van de Knegsel Steensel Combinatie (KSC) en De Valk uit Valkenswaard waren er maar wat blij mee. Eindelijk weer een potje ‘voor het echie'. Zij wel, want niet alle clubs kregen het geregeld.
 2. Natuurbegraafplaats Schoorsveld biedt eeuwige rust; ‘Waar zetten we ons tentje op?’
  PREMIUM

  Natuurbe­graaf­plaats Schoors­veld biedt eeuwige rust; ‘Waar zetten we ons tentje op?’

  HEEZE - Huib van Houtert uit Eindhoven heeft zijn plek al gereserveerd. Naast ‘zijn’ José. Hij is een van de duizend reserveringen bij natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Zijn vrouw José heeft er inmiddels al, net als achthonderd anderen, een laatste rustplaats gevonden. In vijf jaar tijd groeide het anonieme naaldbos achter het crematorium uit tot een divers en kleurrijk natuurgebied waar de dood en het leven hand in hand gaan.
 3. Stewards als Fadhel geven reizigers een veilig gevoel op ‘unheimisch’ station Maarheeze
  PREMIUM

  Stewards als Fadhel geven reizigers een veilig gevoel op ‘unheimisch’ station Maarheeze

  MAARHEEZE - Gestoken in een hesje en met een speciale pas op zak is vanaf woensdag Fadhel Alsaadi als steward aan het werk. Niet bij een voetbalwedstrijd of evenement, maar op het NS-station in Maarheeze. Alsaadi is de eerste die het perron, de parkeerplaats en de fietsenstalling in de gaten houdt. Binnenkort worden meer stewards aangesteld. Als er incidenten zijn, schakelen ze hulptroepen in. Allemaal om het veiligheidsgevoel te vergroten.