Volledig scherm
In het vervolgtraject voor het centrum van Heeze wordt ook gekeken naar de herinrichting van de Kapelstraat. © RV

Wethouder Bosmans kan aan de slag met dorpshart Heeze

HEEZE-LEENDE - Wethouder Toon Bosmans (PvdA) kan aan de slag met het uitwerken van de zogeheten kansenkaarten die zijn opgesteld voor het centrum van Heeze.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft de kansenkaarten maandag vastgesteld. De VVD en Algemeen Belang Heeze-Leende stemden tegen het raadsvoorstel. ,,We zijn het eens met het uitwerken van het kansenkaarten, maar zien niet in waarom daar een raadsvoorstel voor nodig is”, aldus Robert Groenewoud (VVD). ABHL wil dat er eerst een centrumvisie wordt opgesteld.De meeste andere fracties waaronder D66, de PvdA en het CDA zagen de kansenkaarten juist als een prima startpunt voor zo’n visie.

De raad van Heeze-Leende stemde vorig jaar in met het tienpuntenplan ‘Centrumontwikkeling Heeze’, dat het dorpshart aantrekkelijker moet maken. Met de kansenkaarten worden de vastgestelde doelstellingen uit dit plan omgezet in concrete kansen voor het centrum. Bij het vervolgtraject wordt onder meer gekeken naar het gemeentehuisplein, de herinrichting van de Kapelstraat en het gebied ter hoogte van Tapperij De Zwaan.