Volledig scherm
© Thinkstock

Willem Haverkamp (1941-2019), aimabel en collegiaal

CRANENDONCK - Wim Haverkamp was wethouder namens de VVD in het laatste college van de toenmalige gemeente Maarheeze. De gemeente Cranendonck dankt zijn naam onder andere aan hem.

Wim Haverkamp (78) is zondag in Weert overleden. Haverkamp was van 1994 tot 1997 namens de VVD wethouder welzijnszaken in het laatste college van de toenmalige gemeente Maarheeze. Hij leed sinds enige tijd aan een auto-immuunziekte.

,,Wim Haverkamp was wethouder in een turbulente tijd. We zaten met de herindeling en de samenvoeging van het ambtenarenapparaat bracht nogal wat werk met zich mee", vertelt Ans de Jong, de laatste Maarheezer burgemeester. ,,Hij was een heel prettige man om mee samen te werken. We hadden in Maarheeze een collegiaal bestuur, we voelden ons samen voor alles verantwoordelijk", vult De Jong aan.

In zijn periode is onder andere gemeenschapshuis Den Donck in Soerendonk gerealiseerd en Haverkamp was verantwoordelijk voor een goede overdracht van gemeenschapshuis Valentijn in Sterksel aan de nieuwe gemeente Heeze-Leende.

,,De sfeer in dat college was - zeker ook door Wim Haverkamp - zo goed, dat we elkaar ieder jaar nog steeds zes keer zien", aldus De Jong. Haverkamp heeft zich met de andere leden van het college ook sterk gemaakt voor de naam Cranendonck voor de nieuwe samengevoegde gemeente. ,,Budel levert de secretaris en krijgt het gemeentehuis, wij zorgen voor de naam", vond hij.

Haverkamp was tot zijn wethouderschap werkzaam bij Philips Lighting in Eindhoven. Hij laat zijn vrouw en een dochter na. Zondag 27 oktober om 14.30 uur is de crematiedienst in crematorium Weerterland aan de Ringselvenweg 2 in Weert.