Volledig scherm
ZoMaresavond in Maarheeze © Fotopersburo van de Meulenhof bv

ZoMaresavond in Maarheeze: een muzikaal openluchtfeestje

MAARHEEZE - Een mooi muzikaal repertoire zorgt ervoor dat het muziekfestijn ZoMareseravond als een succes kan worden bijgeschreven in de annalen van Muziekvereniging De Poort van Brabant.

Wat jaren geleden nog werd gezien als een ludieke laatste repetitie voor de zomervakantie, is inmiddels uitgegroeid tot een muziekfeest waar alle geledingen van De Poort van Brabant de groei die ze doormaken kunnen tonen.

Zo’n vierhonderd mensen wisten vrijdagavond de weg te vinden naar ’t Bergske, waar het speelveld is omgetoverd tot een openluchttheater.

Dat het publiek hoge verwachtingen heeft, blijkt als het koor Port Vocalis klaarstaat om haar concert te beginnen. Links en rechts staken de gesprekken om vooral niks van het optreden te hoeven missen. En terecht, blijkt uit de reacties na het optreden: ,,Ik had gewoon kippenvel bij het nummer Pastorale”, zegt Liesbeth van Zon. ,,Het is echt genieten. Het is ook een beleving om naar te kijken. Het is mooi om te zien hoe de dirigente haar enthousiasme overbrengt op het koor: ze moeten wel mee”, vindt Van Zon.

Kippenvel

Dirigente Sophie de Ruijter legt uit dat dat nu eenmaal haar stijl is: ,,Ik wil dat het koor een eigen gevoel laat horen. Het is veel meer dan noten zingen en je voelt dat ze met me meegaan”, zegt ze. Doordat ze vooral bezig is met haar koor, mist ze wel grotendeels de reacties van het publiek. ,,Maar ik heb zelf ook wel mijn kippenvelmomenten”, zegt de dirigente.

Ook het Groot Orkest kan tevreden terugzien op een geslaagd optreden. Vooral de ‘Mamma Mia-medley’ doet het goed bij het publiek. ,,Een geweldig optreden”, vindt toeschouwer Frans Valkenburg (95), die het optreden op zijn scootmobiel bekijkt. ,,Het blaast goed, er zit een goeie klank in”, zegt hij met kennis van zaken. Hij kan het weten, hij heeft 25 jaar in het orkest meegeblazen.