Volledig scherm
Het scherm van de Rabobank-pinautomaat in Maarheeze is niet te lezen als de zon er op schijnt. © DCI media

Zonnescherm moet pinnen in Maarheeze vergemakkelijken

MAARHEEZE - Geld pinnen bij de geldautomaat aan de Smits van Oyenlaan in Maarheeze blijkt een probleem zodra de zon schijnt. De informatie op het beeldscherm is dan niet te lezen.

Geld pinnen om wat cash in de beurs te hebben, veel mensen doen het nog steeds. Er wordt in de winkels weliswaar steeds vaker gepind, maar wat eurobriefjes in de portemonnee vinden veel mensen toch wel een prettig idee.

Wie geld uit de geldautomaat aan de Smits van Oyenlaan wil halen, moet vaak vreemde kuren uithalen om aan euro's te komen. Zodra de zon wat feller schijnt, is het scherm waarop aangegeven wordt welk bedrag je wil pinnen en in welke biljetten, onleesbaar.

Pinners nemen allerlei houdingen aan om maar te kunnen lezen wat er op het beeldscherm verschijnt: de één hangt bijna met de neus op het scherm, een ander probeert met een hand of boodschappentas schaduw te creëren. Dat is ook leden van Dorpsraad Maarheeze (DM) opgevallen. Gerrit Gerritsen van DM nam contact op met de Rabobank. Die wilde wel meedenken.

Bouwsel

Het hele bouwsel een slag draaien, waardoor het beeldscherm minder gevoelig zou zijn voor zonlicht, bleek een brug te ver. De toegang tot de geldautomaat helemaal overkappen was weer niet wenselijk vanuit veiligheidsoogpunt. Een scherm met gaatjes, op de plek waar nu een houten hekwerk staat, zou een afdoende oplossing kunnen zijn. Het laat voldoende licht door, maar het scherm blijft prima leesbaar en bovendien houdt het de slagregen grotendeels tegen. ,,Als Rabobank willen wij daarvoor de kosten op ons nemen", zegt Marja Blankman, directeur van Rabobank Weerterland en Cranendonck. ,,De geldautomaat staat echter op grond van de gemeente en die moet wel toestemming geven", zegt ze.

Daarvoor blijkt eerst een omgevingsvergunning aangevraagd te moeten worden. Dat is inmiddels gebeurd en die ligt momenteel ter inzage. Als de inzagetermijn voorbij is en er geen bezwaren zijn ingediend, kan spoedig begonnen worden met de plaatsing van het 'zonnescherm'.