Volledig scherm
Anja Bastings.

Anja Bastings: 'Boek Stralend voor de spiegel is niet zoveelste afslankmethode' (video)

CRANENDONCK - Voedingsdeskundige en lifestylecoach Anja Bastings uit Maarheeze presenteerde donderdag haar boek ‘Stralend voor de spiegel’. Volgens de schrijfster is het niet de zoveelste afslankmethode: “Het is niet met pillen, poeders of een eenzijdig dieet, maar je eenvoudig houden aan een zevental afspraken.”

Zo worden alcohol, pasta en rijst sterk afgeraden, maar is yoghurt wel weer goed. Eet vooral ’vitale’ voeding als fruit en groente en probeer ‘fatale’ voeding als koekjes, cake en friet te beperken. Het geheim van de fit en slank methode die Bastings toepast is geen drie maar zes keer per dag eten. Bastings geeft al 20 jaar afslankcursussen en was als voedingscoach verbonden aan een aantal tv-programma’s. Het boek is een optelsom van al haar ervaringen.

Voedingsdeskundige Anja Bastings uit Maarheeze presenteerde donderdagavond haar afslankboek 'Stralend voor de spiegel'. Er komen geen pillen of poeders aan te pas, je hoeft je alleen aan 7 afspraken te houden en de kilo's vliegen eraf.
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Cranendonck e.o.