Volledig scherm
Politieactie in Maarheeze. © Bert Jansen

Arrestatieteams vinden gevluchte mannen in Maarheeze niet

videoMAARHEEZE - De twee of drie Noord-Afrikaanse mannen die de politie met zwaarbewapende arrestatieteams en helikopters zocht in Maarheeze zijn niet gevonden.

Woensdagmiddag eindigde een achtervolging op de Koenraadtweg. De BMW van de achtervolgde mannen eindigde in de berm. Volgens een ooggetuige zou een van hen geblinddoekt zijn afgevoerd. Rond 16.00 uur 's middags kwamen zeker vijftien arrestatieteamleden met automatische vuurwapens aan. Zij gingen zij aan zij de bosrijke wijk in tussen de Philipsweg en de Vossenberg. Ze zochten twee of drie mannen met Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze controleerden daarbij onder meer tuinen van woningen in de wijk. Na ruim twintig minuten keerden ze terug en vertrokken weer.

Diezelfde middag vond een soortgelijke actie plaats in het Limburgse Roosteren. Daar werd na een achtervolging een man doodgeschoten. De woordvoering rond beide incidenten wordt gedaan door politie Amsterdam. Wat het precieze verband is tussen de zaken is nog niet bekend. Het incident in Roosteren is het gevolg van een lopende actie van de regionale recherche Amsterdam, meldt de politie. Ze geeft rond half acht in een bijeenkomst meer duidelijkheid over de acties. 

De bijeenkomst is hier live te volgen.

Volledig scherm
Politieactie in Maarheeze. © Bert Jansen