Volledig scherm

Cranendonck lijkt vóór oplossing vrachtverkeer Samen Mee naar A2

CRANENDONCK - Een meerderheid van de Cranendonckse raad lijkt dan toch voor de oplossing van het burgerinitiatief Samen Mee Naar de A2 te kiezen.

Dat blijkt uit een eerste reactie van de Cranendonckse fracties in de raadsadviescommissie. Op tafel ligt het collegevoorstel over de voorkeursvariant voor de afwikkeling van vrachtverkeer van Reiling in Sterksel naar de A2. De werkgroep Samen Mee Naar de A2 pleit voor de zogenaamde T-variant. Dat moet de oplossing zijn om het vrachtverkeer van het Chijnsgoed uit de kernen te houden.

Burgerinitiatief zit in de beslissende fase: 12 en 13 december nemen de gemeenteraden van Heeze-Leende en Cranendonck een besluit. Mochten de gemeenten snel tot een besluit komen dan kunnen zij ook nog gebruikmaken van een subsidie van acht ton van de provincie. Ook de 'veroorzakers' van vrachtverkeeroverlast zouden een bijdrage leveren aan de oplossing.

Dinsdagavond werd ook bekend dat Heeze-Leende zeventig procent van de overige kosten voor haar rekening zou willen nemen. Dertig procent komt voor rekening van Cranendonck.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

Cranendonck e.o.