Volledig scherm
© Bert Jansen

Cranendonck plaatst borden op plekken waar veel gedeald wordt

BUDEL - De gemeente Cranendonck heeft borden geplaatst op plekken waar veel gedeald wordt. Dit naar aanleiding van een politieonderzoek naar drugsdealers waarbij zestig 'gebruikers' en dealplekken in kaart werden gebracht.

De afgelopen periode zijn huisbezoeken afgelegd bij zo'n 60 afnemers van harddrugs uit Cranendonck. Dat gebeurde in samenwerking met Novadic-Kentron, het Sociaal Team, CJG Cranendonck en de politie. De drugsgebruikers zijn in beeld gebracht dankzij een eerder onderzoek, dat de politie in 2015 uitvoerde.

Gevaren
De huisbezoeken hadden als doel om met de gebruikers in gesprek te gaan en ze te wijzen op de gevaren. "Dankzij de huisbezoeken is het besef dat het bezit van drugs strafbaar is en kan leiden tot grote persoonlijke problemen toegenomen", laat de gemeente weten. Volgens de gemeente hebben ook diverse mensen hulp gezocht.

Kaart
Naast de afnemers zijn ook de plekken waar veel gedeald wordt, in kaart gebracht. Om zowel de dealer als de afnemer te laten zien dat we op de hoogte zijn van het handelen in drugs, hangen er vanaf nu borden op de diverse dealplekken. Op deze manier willen we iedereen wijzen op de hulp die hij of zij kan krijgen om te stoppen met het gebruik van drugs en willen we laten zien dat we drugsgebruik als een groot probleem zien en dat dus ook graag aanpakken.

Cranendonck e.o.