Volledig scherm

Cranendonckse wethouder hield informatie achter over assessment

CRANENDONCK - Wethouder Gerard Adams van Cranendonck zou informatie hebben achtergehouden over zijn assessment. Hiermee heeft hij het vertrouwen in hem zo erg geschaad dat hij niet meer kon aanblijven.Dat laat de Cranendonckse VVD fractie weten in een poging 'openheid van zaken' te geven.

De gemeenteraad van Cranendonck heeft sinds 2014 besloten om alle wethouders een toets af te laten leggen. Zo ook voorafgaand aan de kandidaatstelling van Gerard Adams. Coalitiepartijen VVD, Cranendonck Actief en CDA hebben de wethouder naar de resultaten gevraagd en die liet weten dat er geen enkele reden was tot zorg. De coalitiepartijen vertrouwden daar blind op en gingen meteen over tot beëdiging.

Toen aan het licht kwam dat hij niet eerlijk was geweest over zijn wethoudersassessment is er een gesprek geweest en heeft hij zich ziek gemeld. De ex-wethouder heeft maar enkele weken op het gemeentehuis van Cranendonck gezeten.

'Na de aanstellingsprocedure bleek dat de heer Adams relevante informatie uit het assessment niet tijdig gedeeld heeft met de overige wethouders van de gemeente Cranendonck', schrijft VVD-Cranendonck in een persbericht. 'Op grond hiervan hebben de fractievoorzitters van de coalitiepartijen in een persoonlijk gesprek het vertrouwen in wethouder Adams opgezegd.'

'Na dit gesprek met de heer Adams heeft hij besloten om vanwege persoonlijke redenen zijn ontslag aan te bieden.' 'Door het ontslag is een wettelijk recht op wachtgeld ontstaan en de heer Adams heeft aangegeven hier niet van af te zien.'

De VVD erkent dat er fouten zijn gemaakt in het traject dat is doorlopen.

Cranendonck e.o.