Volledig scherm
Politieactie in Maarheeze. © Bert Jansen

Criminelen wilden helikopter kapen op Kempen Airport Budel om kopstuk onderwereld te bevrijden

MAARHEEZE - De grote politie-actie in Maarheeze is het gevolg van een verijdelde ontsnappingspoging uit de gevangenis van Roermond. De politie heeft op Kempen Airport in Budel weten te voorkomen dat criminelen een helikopter konden kapen om Benaouf A. te bevrijden. De zware crimineel - van oorsprong Eindhovenaar - zit vast in verband met betrokkenheid bij liquidaties in het Amsterdamse criminele milieu. Bij die actie schoot de politie in het Limburgse Roosteren na een achtervolging één man dood.

De verijdelde kaping leidde onder meer tot de achtervolging naar Maarheeze. Daar reed aan de Koenraadtweg de achtervolgde BMW de berm in. Volgens een ooggetuige kon daar een man worden aangehouden. Twee of drie andere mannen met Noord-Afrikaans uiterlijk konden ontkomen, meldde de politie via Burgernet. Rond vier uur 's middags kwamen zeker vijftien arrestatieteamleden ter plaatse. Zij gingen zij aan zij zwaarbewapend het bosrijke stuk woongebied tussen de Koenraadtweg, Philipsweg en de Vossenberg in. Na zo'n twintig minuten keerden ze terug en vertrokken.

In totaal zijn woensdagmiddag drie mannen aangehouden. De politie wil vanwege het onderzoek niet zeggen waar die aanhoudingen hebben plaatsgevonden. Ze zoekt nog naar 'een aantal andere verdachten'. Zij zijn allemaal bij de politie bekend en actief in de 'Amsterdamse liquidatiewereld'.