Volledig scherm

CV Zurrik bestaat 11 jaar: Vorig seizoen groot(s) in optocht, nu groot feest

SOERENDONK - Carnavalsclub CV Zurrik bestaat 11 jaar en dat wordt op zaterdag 16 december gevierd met een receptie en groot feest op sportpark De Braken in Soerendonk.

Dertig leden telt CV Zurrik en allemaal zijn ze 24 of 25 jaar oud. ,,Dat komt omdat we ontstaan zijn uit twee schoolklassen van de basisschool”, legt Teun Driessen uit. ,,Het was de gewoonte dat groep 8 de jeugd prins en -prinses leverde en dat de klas dan het jaar daarna meedeed als groep. Dat is hier een ongeschreven regel”, vult hij aan. 

Sinds 2007 viert de groep al samen carnaval als CV Zurrik. ,,We hadden al mooie shirtjes, maar het jaar daarna deden we mee met de optocht, met een klein wagentje”, zegt Wesley Damen. De eerste jaren was er nog wat begeleiding van ouders, maar al snel stond de groep op eigen benen. ,,We hebben een aantal mensen met een technische opleiding binnen de groep en we hebben ook wel het een en ander geleerd van andere wagenbouwers”, vertelt Twan van Happen.  

Prijzen

Al snel is de grootte en de kwaliteit van de wagens zodanig, dat de groep steevast in de prijzen valt, met afgelopen jaar als hoogtepunt: eerste prijzen in Valkenswaard, Soerendonk en Budel. ,,En in Budel wonnen we ook nog eens het ‘tGouwe Getje - de hoogste onderscheiding in Budel – omdat we het hoogste puntenaantal hadden”, aldus Driessen. Toen had CV Zurrik dan ook wel iets speciaal. 

Tien maanden was er aan de creatie gewerkt. ,,We begonnen al op Koningsdag”, weet Damen nog precies. De meeste carnavalsgroepen kiezen ervoor om bij het elfjarig jubileum eens extra goed uit te pakken. CV Zurrik koos ervoor om dat bij het tienjarig bestaan te doen. ,,Heel bewust, want we wilden bij ons elfjarig jubileum een heel groot feest gaan organiseren”, aldus Driessen. De groep had met wagens, wagentjes en als loopgroep meer dan honderd meter straatlengte nodig. ,,We hadden de groep met familie en vrienden aangevuld tot uiteindelijk tachtig mensen”, aldus Driessen. Die tachtig mensen, maar ook alle carnavalsvierders uit de regio zijn welkom op het grote CV Zurrik-feest, aanstaande zaterdag, met optredens van DJ Willem de Wijs, Lampegastuk en Joey Martens. 

Om 19.11 uur is er eerst een receptie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement