Volledig scherm
Hof van Cranendonck © Hof van Cranendonck

Definitief einde Hof van Cranendonck

SOERENDONK - De acht ton die Leo van Gansewinkel nog aan de gemeente Cranendonck moest betalen zijn overgemaakt. De ondernemer gaat ook niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. Daarmee komt dan toch een definitief eind aan het project.

De rechter oordeelde eerder al dat de gemeente Cranendonck zich aan de afspraken heeft gehouden in het megaproject Hof van Cranendonck. In de uitspraak maande de rechter investeringsmaatschappij De Raekt van Leo van Gansewinkel er toe om acht ton aan achterstallige rekeningen te betalen aan de gemeente Cranendonck.

De ontwikkelaar gaf eerder nog aan 'vrijwel zeker' in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak maar legt zich nu alsnog bij het besluit neer.

"Na een aantal constructieve overleggen met ontwikkelaar is er over diverse bijkomende kosten overeenstemming bereikt. De ontwikkelaar heeft afgezien van het hoger beroep en de vordering is begin oktober overgemaakt aan de gemeente Cranendonck. Het project Hof van Cranendonck is hiermee definitief afgerond", aldus de gemeente.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Cranendonck e.o.