Volledig scherm
Ligging van Metalot in de gemeente Cranendonck © Metalot

Duurzaam Industriepark Cranendonck gaat verder als Metalot

BUDEL-DORPLEIN - Het duurzaam industriepark waar in Cranendonck al decennia over gesproken wordt, gaat verder onder een nieuwe naam. Metalot. Het moet een internationale hotspot voor innovatie en circulair gebruik van metalen en energie worden.

Budel-Dorplein als bakermat van open innovatie in volledig circulair gebruik van metalen en energie. Wie in het dorp om zich heen kijkt, kan bijna niet anders dan concluderen dat dit toekomstbeeld nog erg ver weg lijkt. Maar de plannen waar al sinds 1995 over wordt gesproken, worden steeds concreter. Het bestemmingsplan ligt ter inzage en dinsdag werd ook de nieuwe naam bekendgemaakt. Metalot wordt de paraplunaam van alle ontwikkelingen die op het terrein rondom zinkfabrikant Nyrstar in de toekomst moeten gaan plaatsvinden.

Samenwerking
De plannen omvatten onder meer een bedrijventerrein (Metalot Site), een campus voor open innovatie genaamd Circularity Center Cranendonck (Metalot 3c) en een experience center (Metaluon). "Binnen Metalot komen ondernemers, overheden, onderzoekers en studenten samen om onderzoek uit te voeren en kennis en ervaring te delen. Dit zorgt voor een versnelling van revolutionaire ontwikkelingen op gebied van metalen en energie."

Lees het volledige verhaal in het ED van woensdag, of via de digitale krant.

Volledig scherm
© Metalot
Volledig scherm
Indeling van het Industriepark en de Campus. © Metalot

Cranendonck e.o.