Volledig scherm
Groep foto's gemeente raad © Cranendonck

Frits van der Wiel (PvdA) voorgedragen als nieuwe wethouder Cranendonck

CRANENDONCK - Frits van der Wiel is door zijn partij PvdA voorgedragen als opvolger van ex-wethouder Gerard Adams. De gemeenteraad in Cranendonck neemt op een speciaal ingelaste raadsvergadering op 17 januari een besluit over zijn kandidatuur.

Volgens Van der Wiel (60) waren alle fracties het erover eens dat het aanzien van de politiek in Cranendonck een flinke deuk heeft opgelopen na het snelle vertrek van Adams. Om die reden is er in samenspraak met alle fracties gezocht naar een oplossing. Vast stond dat de nieuwe wethouder zelf woonachtig in de gemeente moest zijn en het liefst ook in de gemeenteraad zat. "Door nu met een redelijk ingewerkte kandidaat te komen, kan een begin worden gemaakt met het herstellen van het vertrouwen", hoopt de partij.

Mocht hij benoemd worden dan krijgt Van der Wiel meer uren dan zijn voorgangers Gerard Adams en Carola Meuwissen. Van der Wiel is sinds 2002 raadslid in de gemeente Cranendonck en woont in Budel. Momenteel is hij werkzaam als coördinator Team afdeling Beleid en Juridisch van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking De Kempen.

De PvdA'er heeft net als alle collegeleden een assessment afgerond en is positief beoordeeld voor de functie. Een samenvatting van zijn resultaten zijn is met alle fractievoorzitter gedeeld en besproken. Frits van der Wiel wordt tijdens een extra raadsvergadering op 17 januari voorgedragen.

Cranendonck e.o.