Volledig scherm
Gerard Adams. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Geen nieuwe VVD wethouder Cranendonck

BUDEL - De VVD gaat geen wethouder leveren voor de resterende periode. Dat heeft de partij besloten. Dinsdag wordt de kwestie-Adams in de raad besproken.

Wat is er precies fout gegaan in de benoeming van Gerard Adams en hoe kan het in de toekomst voorkomen worden. Die vragen staan centraal in een bespreekstuk in de gemeenteraadsvergadering van 13 december in het gemeentehuis in Budel. Aanleiding is de kwestie waarbij ex-wethouder Gerard Adams na een maand zijn functie neerlegde na een vertrouwensbreuk binnen de coalitie.

Coalitiepartijen Cranendonck Actief, CDA en VVD willen in de raad openheid geven en daarnaast ook bespreken of en hoe het wethoudersassessment vorm krijgt in de benoeming van een nieuwe wethouder.

Zeker is in elk geval wel dat de nieuwe wethouderskandidaat niet van de VVD komt. "We hebben om bedenktijd gevraagd en nu besloten om het niet te doen", zegt fractievoorzitter Sjaak den Breejen. Wie dan wel naar voren wordt geschoven is nog niet bekend maar er zouden wel al 'meerdere gesprekken lopen.' De verwachting is niet dat er dinsdag al een kandidaat wordt gepresenteerd.

Meer in het Eindhovens Dagblad van vrijdag, of via de digitale krant.

Cranendonck e.o.