Volledig scherm
Foto van de opening van Jumbo aan het Capucijnerplein. Nu gaat Jumbo verhuizen naar de Dr. Anton Mathijsenstraat in Budel.

Gemeenteraad: 'Haast met verplaatsing Jumbo in Budel'

CRANENDONCK - De gemeenteraad van Cranendonck wil haast maken met de verplaatsing van supermarkt Jumbo in Budel van het Capucijnerplein naar de Dr. Anton Mathijsenstraat. Om de procedures zo kort mogelijk te houden heeft de raad besloten om de zogenaamde coördinatieregeling toe te passen.

Door deze regeling worden de procedures voor het wijzigen van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning samengevoegd en in een keer ter inzage gelegd. Normaliter worden de procedures na elkaar doorlopen. Eventuele bezwaarmakers hebben dan twee keer de kans om zienswijzen in te dienen en eventueel een gang naar de rechter te maken. Door de coördinatieregeling is bezwaar maken slechts een keer mogelijk. Een gang naar de rechter zit er niet meer in. De bezwaren worden direct door de Raad van State bekeken. Die moet binnen een half jaar uitspraak doen, in plaats van de normale termijn van een jaar.

,,Een prima voorstel", vindt Jordy Drieman (VVD). ,,We houden er zo de vaart in. Bovendien heeft men zo een beter overzicht doordat er meteen een totaalplaatje ligt." Karel Boonen (Cranendonck Actief) vindt dat de regeling ten koste gaat van de rechtszekerheid van burgers: ,,Het maakt voor bezwaarmakers wel degelijk uit, dat een gang naar de rechter in Den Bosch nu wordt overgeslagen." Wethouder Frans Kuppens (CDA, centrumplannen) bestrijdt dit: ,,Burgers hebben dezelfde rechtsbescherming en het levert veel tijdwinst op."