Grandioze comeback CV de Lolmakers Leende na rampjaar door drugslab

VideoBUDEL - De wagenbouwers die vorig jaar nog verstek moesten laten gaan nadat er een gigantisch drugslab werd gevonden naast hun bouwplaats, hebben dit jaar alles gewonnen wat er te winnen viel. Inclusief het prestigieuze Gouwe Getje in Budel. ,,Dit gaan we niet meer overtreffen."

,,We hebben gewoon alles gewonnen wat we konden winnen", Zegt Bart van Weert van C.V. De Lolmakers. Vorig jaar viel voor de feestvierders het optocht-geweld in het water nadat de politie het grootste drugslaboratorium van de laatste twintig jaar aantrof in een loods naast hun praalwagen. 

'Geschiedenis schrijven'

Volledig scherm
Optocht Budel © Roy de Leijer

,,We hebben toen alles wat we hadden gemaakt, verkocht en zijn bijna helemaal opnieuw begonnen", zegt Van Weert. De gebundelde krachten en extra motivatie hebben zijn vruchten afgeworpen.

De gigantische creaties met als motto 'Alles op Alles' waren goed voor de eerste plaatsen in Maarheeze, Leende en Budel. ,,Dit is voor ons absoluut het hoogst haalbare. Natuurlijk was het mooi om in eigen dorp met de eerste prijs ervandoor te gaan, maar dat we voor de tweede keer het Gouwe Getje in Budel hebben gewonnen is toch wel het hoogtepunt."

De Leendse vereniging was twee jaar geleden de eerste groep van buiten de gemeente Cranendonck die er met het felbegeerde Gouwe Getje vandoor ging.

Ze zijn ook de eerste groep ooit die 'm twee keer mee naar huis mag nemen. ,,We hebben geschiedenis geschreven", zegt Van Weert. 

'Stoppen op hoogtepunt'

Wat nu rest is nagenieten en de boel afbreken. ,,We hebben nog flink wat op te ruimen zoals alle aggregaten", zegt Van Weert. De wagen wordt klaargemaakt voor verkoop. De groep verkoopt alles inclusief spel en kostuums meestal aan dezelfde groep. 

De Lolmakers hebben het idee voor volgend jaar voor een groot deel al klaar. ,,Het wordt ons laatste jaar. Dit gaan we toch niet meer overtreffen. Volgend jaar bestaan we 22 jaar en willen we nog een keer knallen, hopelijk inclusief groot jubileumsfeest."

Volledig scherm
Budel -Optocht © Fotopersburo van de Meulenhof BV
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement