Volledig scherm
Bourgondisch Cranendonck © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Hapje, drankje en muziek in kasteeltuin Cranendonck

CRANENDONCK - Het Soeriks Muziek gezelschap (SMG) kan terugkijken op een meer dan geslaagde eerste editie van het evenement Bourgondisch Cranendonck. Dit werd zondag gehouden in de tuin bij kasteeltje Cranendonck.

Fanfare-muziek, een varken aan het spit, een orgeldraaier en de verschillende stands met heerlijkheden zorgden voor een nostalgische sfeer.

De wijnkenners of –liefhebbers concentreerden zich rond de kraam van Henk Aarts. Hij had een achttal wijnen geselecteerd, waarbij hij een eigen verhaal had. Een verhaal over de druif, de omgeving en waarbij de wijn het best te drinken is.

Een veelgehoorde wens van bezoekers was wel om het terrein rond het kasteeltje vaker voor dit soort evenementen te gebruiken. “Dit is een ideale locatie, mooi centraal tussen Soerendonk, Budel en Maarheeze”, vindt Toon Smeets. Met zo’n duizend bezoekers kijkt ook Carlijn Leijssen, organisator namens het SMG tevreden terug. “Volgend jaar organiseren we dit zeker weer. Dan gaan we de kwaliteit nog wat verhogen. Wellicht ook met meer harmonieën en fanfares”, zegt ze.

Lees maandag het volledige verhaal in het ED of in de digitale krant.

Cranendonck e.o.