Volledig scherm
Het centrum van Budel © Ronald Otter

Inwoners blij met centrumplan Budel

BUDEL - Veel inwoners zijn blij dat het centrum van Budel een facelift krijg. Dit werd duidelijk tijdens een inloopavond over het centrumplan Budel. Een punt van zorg is verkeersdrukte bij de geplande nieuwe Jumbo-supermarkt.

De nieuwe supermarkt naast het protestantse kerkje aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat, de herontwikkeling van de oude Rabobank aan het Capucijnerplein tot een appartementencomplex en meer groen in de openbare ruimte. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het nieuwe centrumplan van Budel.

Het Cranendonckse college heeft onlangs aangegeven in te kunnen stemmen met de vestiging van de nieuwe supermarkt, met een grote parkeerplaats, zeven appartementen en een klein park. Voordat de raad op 12 december een besluit neemt, is deze week een inloopavond over het centrumplan gehouden. Wethouder Frans Kuppens noemt de verhuizing van de Jumbo een belangrijke eerste stap. Kuppens: ,,Door dingen te combineren wordt dit geen postzegelplan." Bij de tientallen bezoekers waren veelal positieve geluiden te horen. Onder anderen Gerard Neeskens juicht de plannen toe: : ,,Jarenlang is er niets gebeurd in het centrum."

Zorgen waren er over de verwachte verkeersdrukte bij de nieuwe supermarkt. ,,De bus kan er nu al amper door", aldus een bewoner. Inwoner Bart Smedo verwacht wat meer 'gerommel' van vrachtwagens: ,,Maar dat weet je als je in een dorpscentrum gaat wonen." Wel mist hij samenhang tussen het centrumplan en andere plannen, zoals de nieuw- en verbouw van De Borgh. ,,Met iets meer visie kun je echt iets moois maken."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement