Volledig scherm
Leende Leenderstrijp - Lian Caminada en Ellen van der Kruis in een dorpswoning die door hen verhuurd wordt. Het gaat hier om vakantiewoning Op Niveau op de Strijperstraat. © FotoMeulenhof

Leenderstrijp als vakantieoord

LEENDERSTRIJP - Van het luxe landgoed Valkenhorst tot een voormalige schapenstal. In Leenderstrijp kun je er als vakantieganger allemaal terecht. Dorpswoning.nl verhuurt al tien jaar karakteristieke panden in het buurtschap die zijn omgetoverd tot luxe vakantiewoningen.

Wie de plaatsnaamborden van Strijp passeert, zit meteen middenin het puurste Brabantse platteland. Langgevelboerderijen afgewisseld met luxe landgoederen en monumentale panden die uitkijken op weidevelden. Doorgaand verkeer is er nauwelijks. Maar door de jaren heen kwamen steeds meer karakteristieke woningen leeg te staan en dat is zonde, vonden Ellen van der Kruis en Lian Caminada. ,,Veel huiseigenaren kregen bovendien hun huis niet meteen verkocht”, zegt Van der Kruis. Wat nou als we iets doen aan de leegstand in Leenderstrijp en er tegelijk voor kunnen zorgen dat er wat meer leven in de brouwerij komt? De website Dorpswoning.nl was geboren. Inmiddels hebben bijna 15.000 toeristen uit 19 verschillende landen het buurtschap bezocht en hebben de onderneemsters zeven schoonmakers, een tuinman en een klusjesman in dienst.

Caminada en Van der Kruis hebben ook plannen om uit te breiden. ,,We willen wellicht ook op zoek naar woningen in Valkenswaard en Borkel en Schaft."

Cranendonck e.o.