Volledig scherm
© Thinkstock

'Mogelijk dependance voedselbank Weert in Cranendonck'

BUDEL - De gemeente Cranendonck onderzoekt de mogelijkheid om een dependance van de voedselbank in Weert te openen in eigen gemeente. De bal ligt bij Cranendonckse vrijwilligers.

Een groep vrijwilligers in de gemeente Cranendonck nam vorig jaar het initiatief voor een eigen voedselbank. Huishoudens in de gemeente, die noodgedwongen gebruikmaken van de voedselbank, zijn nu nog aangewezen op Weert en Valkenswaard. Voor de meeste Cranendonckse gebruikers is de afstand naar de uitgiftepunten in deze plaatsen echter te groot. Naar schatting zijn ruim dertig Cranendonckse huishoudens afhankelijk van de voedselbanken.

Huisvesting

Samen met de gemeente Cranendonck is er door de initiatiefnemers van de voedselbank naar geschikte huisvesting gezocht. Die is tot op heden niet gevonden.Stichting Voedselbank Weert is gevraagd om te kijken of een nevenvestiging in Cranendonck tot de mogelijkheden behoort. 

,,Op 5 oktober starten we met dependance in gemeente Nederweert”, vertelt secretaris Frank Sweegers van Voedselbank Weert. Hij geeft aan dat door de gemeente Cranendonck en de groep vrijwilligers momenteel ook de mogelijkheden voor een uitgiftepunt worden onderzocht. ,,Een half uur in de kantine van een voetbalclub is daarvoor al geschikt. Het liefst in de nabijheid van een bushalte”, zegt Sweegers. Hij geeft aan dat de bal nu in Cranendonck ligt. ,,Binnenkort volgt een gesprek met de wethouder”, aldus Sweegers

Een woordvoerder van de gemeente Cranendonck laat weten dat diverse mogelijkheden zijn bekeken. ,,Momenteel wordt gedacht aan een dependance-constructie met Weert. Dit idee ligt nu ter overweging bij de vrijwilligers.”