Volledig scherm
© stock.xchng

Nostalgisch gevoel bij oude motoren in Maarheeze

MAARHEEZE - Het binnenterrein bij het circuit aan de Ulkedonken en Aasdonken in Maarheeze was zondag wel het Mekka voor de liefhebber van oude motoren. Het was een kwestie van zien en gezien worden, het opsnuiven van de stevige benzinegeur die over het terrein hangt en het genieten van het ronkende geluid van motoren uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Op het terrein worden de motoren na een oefenronde gepoetst, er wordt links en rechts nog wat gesleuteld aan de benzinetoevoer, aan het geluid van stationair draaiende motoren wordt afgeleid wat eventueel een probleempje zou kunnen zijn en met elkaar wordt besproken hoe de bochten op het circuit het best genomen kunnen worden. En aan ieder die iets over bepaalde motoren weten wil, worden allerlei details verteld.

“We komen hier ook voor de gezelligheid en de sfeer. Het is eigenlijk één grote familie. We hebben allemaal dezelfde tic”, vertelt Marion Struyk uit Gilze Rijen, die met haar Honda CB500 aan de wedstrijden deelneemt. “Ik doe aan twintig wedstrijden per jaar mee. Dat is samen eigenlijk onze vakantie”, lacht ze.

Lees maandag het hele verhaal in het ED of in de digitale krant.

Cranendonck e.o.