Volledig scherm

Oppositie Cranendonck: Wachtgeld wethouder is moreel ongepast

BUDEL - Dat een wethouder na een paar weken werk zes maanden wachtgeld krijgt, vindt de Cranendonckse oppositie moreel verwerpelijk. Details over het vertrek blijven nog steeds uit.

Ernstige persoonlijke problemen zijn de reden van het snelle vertrek van wethouder Gerard Adams uit Cranendonck. Na drie weken meldde Adams zich ziek. "Toen duidelijk werd dat het echt ernstig was, hebben we in samenspraak met Adams besloten er geen verdere toelichting op te geven", zegt Sjaak den Breejen (VVD). Dat gegeven en dat de coalitie vier dagen eerder werd ingelicht dan de rest is partijen Elan en PvdA een doorn in het oog. Volgens Patrick Beerten (Elan) zorgt het gebrek aan openheid voor indianenverhalen. "De burgemeester had partijen gelijktijdig moeten inlichten. De geur van achterkamertjespolitiek blijft hangen."

Vanaf zien
"Als je terugkijkt, was het beter als we iedereen tegelijkertijd ingelicht hadden", gaf Den Breejen toe. "Maar je hoopt dat het alsnog goed komt." Hij denkt weinig te kunnen doen aan het wachtgeld omdat er wetgeving voor is. Frits van der Wiel verzocht Den Breejen met klem om de wethouder te verzoeken er vanaf te zien. "Anders is er nog een VVD'er die graait."

Cranendonck e.o.