Volledig scherm

Oppositie hekelt gebrek aan transparantie over vertrek wethouder Cranendonck

CRANENDONCK - De oppositiepartijen in Cranendonck hekelen het gebrek aan transparantie na het plotselinge vertrek van wethouder Gerard Adams. Die trad vrijdag af vanwege 'persoonlijke omstandigheden.'

"Wij vinden het heel raar wat er gebeurt", zegt Patrick Beerten (Elan). "De inwoners van Cranendonck hebben het recht om te weten wat er aan de hand is." Het college zou openheid van zaken moeten geven, vindt ook Frits van der Wiel (PvdA). Ook hij hekelt dat er niet transparant met het snelle vertrek van de wethouder wordt omgegaan.

Volgens Beerten zou de coalitie bovendien al vorige week maandag op de hoogte zijn geweest van het vertrek van Adams. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag werd medegedeeld dat de vervanger van Carola Meuwissen afwezig was vanwege ziekte. Pas op vrijdag aan het einde van de dag werd het nieuws gedeeld dat hij zou vertrekken. "Blijkbaar worden wij als gemeenteraad niet allemaal gelijktijdig geïnformeerd", zegt Beerten.

Persoonlijke omstandigheden zijn persoonlijke omstandigheden, vinden de coalitiepartijen. "Het is aan Gerard Adams om daar wel of geen toelichting bij te geven", aldus VVD-fractievoorzitter Sjaak den Breejen. Gerard Adams laat desgevraagd telefonisch weten geen enkele toelichting te willen geven op zijn vertrek.

Cranendonck e.o.