Volledig scherm
© Bert Jansen

Politieactie in Maarheeze ten einde, arrestatieteam in volle vaart vertrokken

videoMAARHEEZE - In de omgeving van de Koenraadtweg in Maarheeze was woensdagmiddag een grote politieactie gaande, die om 17.30 uur ten einde is gekomen. Volgens ooggetuigen is er tijdens de actie een man aangehouden en geblinddoekt meegenomen. Er waren veel politieagenten op de been met kogelwerende vesten aan en er cirkelde enige tijd een politiehelikopter boven het dorp. 

Kort na 16.00 uur kwam een groot, zwaarbewapend arrestatieteam ter plaatse. Er werd gezocht naar een of meerdere personen. Via Burgernet laat de politie weten op zoek te zijn naar twee of drie Noord-Afrikaanse mannen die donker gekleed zijn. Om 18.20 uur meldt Burgernet dat deze personen niet aangehouden zijn en de politie verder zoekt.

Een BMW die in de berm staat en waarschijnlijk betrokken was bij de actie, is weggesleept. Het verkeer werd mondjesmaat doorgelaten. Kort voor 17.00 uur zijn zo'n 15 leden van een arrestatieteam het veld in gelopen dat tussen de Koenraadtweg en de Vossenberg ligt. Om 17.20 uur kwam dat team de bossen weer uit. Meteen daarna reden auto's van het arrestatieteam met hoge snelheid weer weg. 

 De politie wil verder nog niet zeggen wat er precies aan de hand is en verwijst door naar de Amsterdamse politie. Ook zij geven nog geen informatie vrij.

Dode na achtervolging

Volgens ooggetuigen is er ook in het nabijgelegen Someren-Heide een actie van de politie gaande en ook in het Limburgse Roosteren vond woensdagmiddag een soortgelijke politieactie plaats. Bij de actie in Roosteren is een dode gevallen. De man is na een achtervolging doodgeschoten door de politie. Deze zaak heeft ook betrekking op een lopend onderzoek van de Amsterdamse politie. De politie doet verder geen uitspraken over de toedracht en de identiteit van de man. Of de zaken met elkaar te maken hebben is onduidelijk.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen