Volledig scherm
© Thinkstock

Popkoor Lanara treedt op bij Dickensfestijn Maarheeze

MAARHEEZE - Popkoor Lanara uit Heeze geeft op zondag 18 december 2 mini-kerstconcerten tijdens het Dickensfestijn. Bezoekers kunnen tijdens de optredens in de Sint Gertrudiskerk, Kerkstraat 22, luisteren naar een reeks kerstnummers.

De eerste sessie duurt van 14.50 tot 15.25 uur, het laatste mini-concert is van 16.00 tot 16.35 uur.

De stijl van het festijn heeft veel weg van de manier zoals schrijver Charles Dickens het 170 jaar geleden in zijn Christmas Carol beschreef. Straatartiesten, orkesten en koren en de kraampjes, vuurkorven en waxinelichtjes zorgen voor entourage voor de bezoekers. Op de website en Facebookpagina van het popkoor is meer info te vinden.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Cranendonck e.o.