Volledig scherm
Oktoberfest Soerendonk © Van de Meulenhof

Sportpark De Braken in ban van Beiers Oktoberfest

SOERENDONK - Sportpark De Braken in Soerendonk leek zaterdag wel een Beierse enclave. Zo’n 2000 feestvierders waren hier aanwezig op het Oktoberfest.

Verreweg het grootste deel van hen droeg gepaste Beierse kledij: de mannen in lederhose, de vrouwen veelal in een kleurrijke dirndl.

De broers William en Pieter Roefs uit Soerendonk zijn ook paraat. Op de vraag waar de lederhose is, trekken de broers de jas open. “De lederhose hebben we thuisgelaten, maar we hebben wel het goede geruite shirt aan”, lacht William Roefs. “Maar die lederhose hoeft ook niet zo nodig. Wij blijven rustig achter in de tent. We komen gewoon gezellig een potje bier drinken”, zegt broer Pieter.

Eenmaal binnen in de tent is het om 21.30 uur al één groot feest. “Voor mij is dit het begin van carnaval”, aldus Gijs Driessen (19). Nadat hij een nieuwe ‘Weizen’ aangereikt krijgt, verdwijnt hij weer in de massa. Ondertussen beweegt de hele vloer mee doordat er wordt meegehost en -gesprongen op de muziek van het Nederlandstalige ‘Een hutje op de hei’.

Cranendonck e.o.