Volledig scherm
Budel viert feest.

SV Budel ontstemd over indeling in Limburg

EINDHOVEN - De nieuwe competitie-indeling is bij SV Budel bepaald niet met gejuich ontvangen. De club hoopte na het behaalde kampioenschap van vorig seizoen in de derde klasse D van het district Zuid I ingedeeld te worden bij onder anderen SV Valkenswaard, Bergeijk, Bladella, Dommelen en Reusel Sport. De KNVB besloot Budel echter als enige Brabantse ploeg in de Limburgse derde klasse B te plaatsen.

"Voor onze vereniging en de vele fans die het vaandelteam bij uitwedstrijden achterna reizen is dit een klap in het gezicht", aldus voorzitter Jack Beckers op de clubsite van SV Budel.

Tekst en uitleg
Naast vier teams uit Weert en twee teams uit Midden-Limburg bevat de derde klasse B zeven teams uit Zuid-Limburg. Het bestuur van SV Budel heeft contact opgenomen met de KNVB en hoopt van de voetbalbond tekst en uitleg te ontvangen over de indelingen. Beckers: "De KNVB is op de hoogte dat het een klacht van onze kant zal ontvangen. We hopen dat ze met ons meedenken in de zoektocht naar een oplossing.’

Begeerde plek
Budel vindt de indeling vreemd en had het gezien de reisafstanden logischer gevonden als Merefeldia uit Nederweert in 3B was gezet en Sparta’25 in 3C. Merefeldia is nu ingedeeld in 3C en Sparta'25 op de door Budel begeerde plek in 3D. Budel meent bovendien dat er meer gekeken moet worden naar de achtergrond van een club. Beckers: "Elk jaar vragen we bij de KNVB om overplaatsing naar Brabant, maar helaas nog altijd zonder succes. Budel ligt in Zuidoost Brabant en is sociaal en economisch nagenoeg honderd procent verankerd met de Kempen en niet met de regio Midden-Limburg."

Cranendonck e.o.