Hulpverleners verlenen eerste hulp aan slachtoffer ongeval op crossbaan in Budel.
Volledig scherm
Hulpverleners verlenen eerste hulp aan slachtoffer ongeval op crossbaan in Budel. © Bert Jansen

Toeschouwer zwaargewond na oversteken parcours tijdens motorcrosswedstrijd Budel

BUDEL - Een toeschouwer is zondag tijdens een motorcrosswedstrijd in Budel zeer zwaargewond geraakt. De jongen werd door een motor aangereden toen hij het parcours overstak. Hij werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 13.45 uur op het crossterrein aan de Schoordijk, de thuisbasis van MAC de Kempenrijders. Op de baan werd een wedstrijd verreden. Waarom de jongen tijdens de wedstrijd het parcours overstak, is onbekend. Evenmin is duidelijk of de afzettingen aan alle eisen voldeden. Volgens omstanders stonden verschillende toeschouwers op plekken waar dat niet mocht. De voorzitter van M.A.C. de Kempenrijders, weigerde zondag op de details van het ongeval in te gaan.

Het ruim vijftig jaar oude crossterrein ligt in de bossen nabij het Budelse asielzoekerscentrum. Ambulancepersoneel was hier al ter plaatse en kon daarom snel hulp verlenen. Er was eerder een ander ongeluk gebeurd, daarbij was de inzet van verpleegkundigen nodig. Terwijl zij assisteerden, werd de jongen aangereden. Na het ongeluk werd de wedstrijd anderhalf uur stilgelegd en vervolgens afgelast. De politie deed zondag onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij zijn onder meer verklaringen afgenomen van de motorrijder en enkele andere betrokkenen.

Over de identiteit van het slachtoffer zijn geen details bekendgemaakt.

Een motorcrosser heeft zondagmiddag een toeschouwer aangereden in Budel.
Volledig scherm
Een motorcrosser heeft zondagmiddag een toeschouwer aangereden in Budel. © Bert Jansen
Traumahelikopter bij ongeval op crossbaan in Budel.
Volledig scherm
Traumahelikopter bij ongeval op crossbaan in Budel. © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen