Volledig scherm
Politieactie in Maarheeze net na de poging om de helikopter te kapen © Bert Jansen

Vierde verdachte gepakt in zaak rond mislukte helikopterkaping Budel

BUDEL/AMSTERDAM - Een vierde verdachte is aangehouden voor betrokkenheid bij de poging om de Amsterdamse crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis in Roermond. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam donderdagochtend bekend.

Waar en wanneer de man is aangehouden en wat zijn rol zou zijn geweest, wil het OM nog niet kwijt. Allen zitten in volledige beperking, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Ze zijn voorgeleid en zitten nog zeker twee weken vast.

Arrestaties

Vorige week woensdag werden al drie mannen uit de Amsterdamse onderwereld opgepakt nadat 's middags een poging mislukte om op Kempen Airport een helikopter te kapen. De politie had in een lopend onderzoek in de Amsterdamse liquidatiewereld ontdekt dat er plannen waren om daarmee topcrimineel A. te bevrijden. Op het Budelse vliegveld werd rond half twee één man aangehouden. Na een achtervolging die strandde in het Limburgse Roosteren werd andere crimineel doodgeschoten door het arrestatieteam en een medevluchter gepakt. De derde aanhouding vond volgens een getuige plaats in Maarheeze waar een tweede vluchtauto even na de mislukte kaping in de berm belandde.

Die politie liet weten in Maarheeze nog naar twee of drie mannen van Noord-Afrikaanse afkomst te zoeken. Wat zich vorige week woensdag na de mislukte kaping precies afspeelde, welke routes de vluchtauto's aflegden en hoeveel verdachten nog voortvluchtig zijn, is nog erg onduidelijk. Politie en OM delen vanwege het onderzoek nog geen informatie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement