Volledig scherm
Politieactie in Maarheeze. © Bert Jansen

Weer verdachte opgepakt voor verijdelde ontsnapping Benaouf A.

BUDEL/AMSTERDAM - Er blijkt een zevende verdachte te zijn gearresteerd voor het verijdelde plan om crimineel Benaouf A. met een helikopter te bevrijden uit de gevangenis in Roermond. Dat meldt het Parool woensdag.

Het gaan om een 24-jarige man uit Amsterdam. Hij is al op 1 december opgepakt maar dat werd stilgehouden tot de rechtbank deze week zijn voorarrest met negentig dagen verlengde. 

Een groep Amsterdammers probeerde op 11 oktober met een uit Colombia ingevlogen piloot een Robinson R66-helikopter te kapen van vliegveld Kempen in Budel. Daarmee wilden ze A., een leider van hun groep, ophalen van de luchtplaats bij de gevangenis.

De politie wist het plan te voorkomen. Op het Budelse vliegveld werd één man aangehouden. Na een achtervolging die strandde in het Limburgse Roosteren werd een andere crimineel doodgeschoten door het arrestatieteam en een medevluchter gepakt. De derde aanhouding vond volgens een getuige plaats in Maarheeze waar een tweede vluchtauto even na de mislukte kaping in de berm belandde.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement