Volledig scherm

Werkgroep Samen Mee naar de A2: 'Vrachtverkeer via Aasdonken naar Reiling'

MAARHEEZE - Vrachtverkeer van de A2 richting bedrijventerrein Chijnsgoed (Reiling) kan het beste via de Aasdonken in Maarheeze rijden.

De werkgroep 'Samen mee naar de A2' lijkt te kiezen voor deze zogenaamde T-variant. Eerder had de werkgroep een voorkeur voor de route via de Ulkedonken.

Op verzoek van de gemeenteraad is nader onderzoek gedaan. Het verschil met de Aasdonkenroute is, dat er via de Ulkedonken minder geluidsoverlast ervaren wordt omdat dat opgaat in het verkeerslawaai van de naastgelegen A2. Een diepgaandere vergelijking tussen de twee trajecten laat echter meer voordelen voor de Aasdonken zien. Deze route levert minder overlast voor omwonenden op. Ook hoeft vrachtverkeer, komend vanaf het viaduct de Grote Bleek over de A2, geen scherpe bocht te maken om op de Ulkedonken uit te komen.

Voor de groep van bijna honderd Maarheezer leerlingen van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard, die de Ulkedonken dagelijks gebruikt als fietsroute naar school, wordt de route een stuk veiliger als er geen vrachtverkeer meer rijdt.

De gemeenteraden van Cranendonck en Heeze-Leende buigen zich in december over het voorstel van de werkgroep. Als die ook instemt wordt de route: Pastoor Thijssenlaan, Sterkselseweg, een stukje nieuw aan te leggen weg achter het bosje bij de Grote Bleek, Grote Bleek, Aasdonken en bij de Kleine Bruggen naar de oprit van de A2 en vice versa.

Cranendonck e.o.