Volledig scherm
Carola Meuwissen.

Wethouder Carola Meuwissen van Cranendonck legt functie neer

BUDEL - Wethouder Carola Meuwissen (VVD) legt haar functie per direct neer. Als reden geeft ze aan dat het parttime wethouderschap niet te combineren is met het werk voor haar adviesbureau.

“Er komen te vaak dossiers tussendoor en er komen vaak vragen die een direct antwoord vereisen. Dat maakt de combinatie moeilijk”, zegt Meuwissen die drie jaar lang de wethoudersfunctie vervulde.

Voor de zomervakantie meldde ze zich ziek en gaf ze aan een tijdje rust te willen. “Die tijd heb ik gebruikt om na te denken en toen heb ik geconstateerd dat een combinatie van wethouderschap en eigen bedrijf niet mogelijk is.”

Ze had in haar portefeuille een aantal zware dossiers, zoals De Baronie van Cranendonck (en eerder Hof van Cranendonck). In het voorjaar kwamen een aantal projecten onder druk te staan toen initiatiefnemers aan de bel trokken. In het plan Goorstraat in Soerendonk kreeg de wethouder forse kritiek te verduren net als in het nieuwe plan voor de Baronie van Cranendonck. Vooral het afhaken van de initiatiefnemer van het daar geplande wijndomein werd haar kwalijk genomen.

De VVD is inmiddels op zoek naar een nieuwe kandidaat en wil vaart maken. "We hopen aan het einde van de week of begin volgende week een kandidaat te presenteren", aldus fractievoorzitter Sjaak den Breejen.

Cranendonck e.o.