1. Moet De Slag om de Schelde of Cruella de eerste bioscoopervaring van het jaar worden?
  MovieInsiders Podcast

  Moet De Slag om de Schelde of Cruella de eerste bioscooper­va­ring van het jaar worden?

  Eindelijk, de bioscopen gaan weer open! Gudo en John van de wekelijkse podcast MovieInsiders vieren dat uitgebreid met onder meer een top 5 waarin ze hun meest memorabele bezoekjes aan het filmtheater uit de doeken doen. Maar uiteraard niet voor ze eerst hun zegje hebben gedaan over twee langverwachte titels die we in de cinema kunnen aanschouwen: De Slag om de Schelde en Cruella.
 2. Reuselse kunstenaar Louis Nagelkerke gefascineerd door Indonesische cultuur

  Reuselse kunstenaar Louis Nagelkerke gefasci­neerd door Indonesi­sche cultuur

  REUSEL - Als achtjarig jongetje haalde Louis Nagelkerke al de krant met het winnen van een tekenwedstrijd. Hij deed opleidingen in ceramiek, etaleren, tekenen en schilderen. In de jaren 80 kreeg hij bekendheid door het tekenen van trefzekere portretten. Geïnspireerd door de oosterse mens, muziek, dans en het Indonesische eiland Bali is de veelzijdige kunstenaar Nagelkerke (72) nog altijd dagelijks te vinden in zijn kleurrijke atelier in Indische sferen. Tussen de schilderijen en teakhouten beelden werkt hij aan een nieuwe expositie.
 1. Piet Manders is weer thuis; Weverijmuseum opent met knaller over Mierlose stoffenontwerper
  PREMIUM

  Piet Manders is weer thuis; Weverijmu­se­um opent met knaller over Mierlose stoffenont­wer­per

  GELDROP - Als de musea op 5 juni weer bezoek mogen ontvangen, zijn ze er in Geldrop helemaal klaar voor. Dan opent in het Weverijmuseum een speciale tentoonstelling over Piet Manders, de bekende stoffenontwerper uit Mierlo. ,,Ondanks alle strubbelingen die we hadden door corona, beginnen we met een knaller’, belooft museumdirecteur Bert Vermeer. Met dank aan Manders’ neef Michiel.