Volledig scherm
Loes Dellevoet hard aan het werk om de pakken voor 7Zuma7 op tijd klaar te hebben.

7Zuma7 steekt zich als vanouds in pakken van Loose

EINDHOVEN - Ruim een week heeft Loes Dellevoet voor het maken van de pakken voor de band 7Zuma7. Vrijdag treden ze na 11 jaar nog 1 keer op in de Effenaar. En nog 1 keer gaat Loes helemaal los in haar atelier Studio Loose aan het Spyndhof 1 in Eindhoven.

Toen bekend was dat 7Zuma7 nog een keer zou optreden hebben de bandleden meteen Loes gevraagd of ze hun pakken weer wilde maken. Vanaf het begin heeft ze dat gedaan en ook nu maakt ze er weer iets moois van.

Loes: "Het is een superleuke opdracht. Vroeger was ik helemaal vrij om te maken wat ik wilde. Nu eigenlijk ook, maar de jongens wilden wel graag de kleuren van hun eerste plaat (7Zuma7, 1997) in de kleding. Dat zijn zilver, paars en oranje. En veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen, want dan is het geen verrassing meer."

De pakken waren en zijn stoer, opvallend en met veel glitter, maar geen carnaval. "Eigenlijk droegen bands in die tijd niet echt speciale kleding, maar het paste helemaal bij de show, met vuurwerk en danseressen. Vanaf die tijd ben ik ook voor andere bands pakken gaan maken. De Band Zonder Banaan, Lijn7, Jovinck & The Voederbietels spelen bijvoorbeeld in mijn kleding. Ik maak nog steeds bandpakken."

Vrijdag moeten de pakken klaar zijn. Loes zit tot over haar oren in de stofjes, biesjes, sterrren en andere applicaties. "Ik gebruik een ontwerp dat tatoeerder Darko lang geleden ooit getekend heeft. Dat wilde ik graag een keer gebruiken en nu kan het. Het bestaat uit allemaal kleine stukjes en het is echt een puzzle. Die stukjes moeten allemaal op de pakken worden genaaid. Heel veel werk, maar ook al moet ik nog veel doen, het komt altijd op tijd af."


De pakken zijn te zien tijdens het optreden van 7Zuma7 in De Effenaar.

Volledig scherm
Loes Dellevoet hard aan het werk om de pakken voor 7Zuma7 op tijd klaar te hebben.